Perlinių kruopų rizotas su moliūgais
-
Gaminimas 55min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
muskatinis moliūgas300 g
-
perlinės kruopos200 g
-
vanduo150 g
-
grietinėlė be laktozės „ICA“50 g
-
mažas svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
sviestas „Rimi“30 g
-
čiobrelis2 šaukštai
-
muskato riešutas1 šaukštelis (-iai)
-
pipirai „Selection by Rimi“žiupsnelis
-
jūros druska su žolelėmis „Selection by Rimi“žiupsnelis
-
fetos sūris75 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Susmulkinkite česnaką (1 skiltelę), svogūną ir pakepinkite su sviestu. Išvirkite perlines kruopas.
Nulupkite moliūgą, supjaustykite kubeliais ir išvirkite. Vandenį nupilkite, o moliūgą sutrinkite trintuvu.
Gautą masę paskaninkite čiobreliais, muskatu, druska ir pipirais. Į lėkštę dėkite paruoštą moliūgo masę, ant viršaus krėskite išvirtas perlines kruopas, sumaišytas su keptais svogūnais ir česnakais. Ant paruošto rizoto patrupinkite fetos.
Patarimas: Šiame patiekale vietoje fetos sūrio galite dėti sojų pupelių varškę „Morinaga“ (3 %).