Perloto su moliūgais ir šalavijais

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Perloto su moliūgais ir šalavijais

Ingredientai

Ingredientai:

  • perlinės kruopos
     250 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • šalavijas
     2 vnt.
  • moliūgas
     900 g
  • sviestas
     75 g
  • daržovių sultinys
      1 kubelis - 1 L sultinio
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Perlines kruopas pamirkykite per naktį ir perplaukite.

Smulkiai sukapokite svogūnus, česnakus (2 skilteles) ir šalavijus. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

Puode ar gilioje keptuvėje su dangčiu ištirpinkite 25 g sviesto. Jame kepkite svogūną, kol pakis spalva. 

Suberkite česnaką ir dar pakepkite minutę.  

Suberkite moliūgą, pusę smulkintų šalavijų ir perlines kruopas. Pakepinkite 2–3 min.

Supilkite sultinį ir išmaišykite.

Uždenkite ir ant silpnos kaitros troškinkite, kol kruopos suminkštės (~ 30 min.). Jei trūksta skysčio, įpilkite vandens.

Prieš patiekdami pabarstykite druska, pipirais ir likusiais šalavijais. Įmeskite likusį sviestą ir išmaišykite.

Patarimas. Vietoje moliūgo galite naudoti saldžiąsias bulves (batatus).

Panašūs receptai