Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.
Persikų ir jogurto tortas
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
-
sviestas RIMI BASIC100 g
-
sausainiai RIMI BASIC200 g
-
želatina50 g
-
vanduo105 g
-
persikų skonio geriamas jogurtas1 kg
-
varškė RIMI BASIC360 g
-
persikų puselės lengvame sirupe RIMI470 g
-
Cukrus RIMI BASIC100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sausainius elektriniu smulkintuvu sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainiais. Torto formos su atsegamu šonu apačią išklokite kepimo popieriumi. Į ją sudėkite paruoštus trupinius ir suspauskite (padarykite torto padą). Dėkite į šaldytuvą stingti.
Kol stingsta torto padas, pasiruoškite jogurto sluoksnį. Želatiną (40 g) užpilkite šaltu vandeniu (80 g) ir palikite brinkti. Skardinę su persikais atidarykite ir nukoškite. Pasilikite dvi gražias persikų puseles papuošimams. Kitus persikus sumalkite maisto smulkintuvu kartu su varške iki vientisos konsistencijos. Varškę sujunkite su jogurtu ir išmaišykite. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite. Sujunkite su jogurtu ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę supilkite ant pagrindo ir dėkite į šaldytuvą stingti.
10 g želatinos užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Susipjaustykite persikų puseles torto papuošimui. Sudėliokite ant apstingusio jogurto sluoksnio. Želatiną ištirpinkite ir supilkite į persikų skystį. Išmaišykite ir lėtai supilkite ant sudėliotų persikų. Dėkite į šaldytuvą stingti – palikite per naktį arba bent 5 valandas.
Išėmus iš šaldytuvo, torto kraštus apveskite peiliu (apipjaukite), atsekite torto formą ir išimkite.