Persimonų ir apelsinų pyragas
-
Gaminimas 1h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Viso grūdo miltai250 ml
-
Kvietiniai miltai80 g
-
Vanilės kvapioji medžiaga0.25 šaukštelis (-iai)
-
Cinamonas2 šaukštelis (-iai)
-
Malti kardamonai0.25 šaukštelis (-iai)
-
Kepimo milteliai0.25 šaukštelis (-iai)
-
Druskažiupsnelis
-
Apelsinas1 vnt.
-
Cukrus100 g
-
Rudasis cukrus150 g
-
Persimonai (nulupti, stambiai tarkuoti)350 g
-
Sviestas240 g
-
Kiaušiniai4 vnt.
-
Pienas60 ml
-
Karijų riešutai (smulkinti)100 g
Ingredientai kremui:
-
Kreminis sūris300 g
-
Cukrus2 šaukštas (-ai)
-
Druskažiupsnelis
Ingredientai papuošimui:
-
Pjaustytas persimonas18 skiltelė (-ės)
-
Apelsinas10 skiltelė (-ės)
-
Mėgstami riešutai, rozmarinas, cinamono lazdelės
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros.
Kepimui naudokite 23 cm skersmens apvalią arba 10 x 25 cm dydžio stačiakampę kepimo formą. Prieš kepdami paruoškite formą, padenkite ją kepimo popieriumi.
Į dubenį sudėkite tarkuotą apelsino žievelę ir šiek tiek cukraus. Lengvai patrinkite pirštais, kad iš žievelės išsiskirtų eteriniai aliejai.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su prieskoniais, druska, kepimo milteliais ir cukrumi.
Dėkite tarkuotus persimonus, sviestą, pieną ir kiaušinius į miltų masę.
Viską maišykite, kol susidarys vientisa tešla.
Suberkite riešutus ir išmaišykite.
Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 60–70 minučių, kol patikrinus mediniu pagaliuku tešla nebelips prie jo.
Išimkite pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti bent 1 valandą formoje. Tuomet ištraukite jį ir padėkite ant karščiui atsparaus stovo, kad visiškai atvėstų.
Paruoškite kremą. Šviežią kreminį sūrį, cukrų ir druską sudėkite į dubenį ir plakite mažu greičiu, kol kremas taps stangrus ir tvirtas.
Tepkite kremą ant torto ir papuoškite pjaustytais persimonais, apelsinais, mėgstamais riešutais ir kitais prieskoniais.
Skanaus!