Petražolių ir kalendrų marinatas
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
ingredientai:
-
Šviežios petražolės50 g
-
Kalendros40 g
-
Skiltelė česnako2 vnt.
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Raudonųjų paprikų milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Malti juodieji pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Alyvuogių aliejus125 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Petražolių ir kalendrų marinatas tinka marinuoti baltą žuvį, vištieną, jautieną. Recepte nurodytos proporcijos skirtos 3,5 kg mėsos.
Petražoles ir kalendras sukapokite, tada suberkite į dubenį kartu su susmulkintu česnaku ir viską gerai išmaišykite.
Į žolelių mišinį įberkite druskos, pipirų, raudonųjų paprikų miltelių ir dar sykį gerai išmaišykite.
Lėtai supilkite alyvuogių aliejų. Mentele permaišykite, kad aliejus tolygiai pasiskirstytų. Palikite pastovėti kambario temperatūroje,
kad išryškėtų skonis. Mėsą įtrinkite marinatu ir palikite pastovėti porą valandų arba geriausia – per naktį.