Pikantiškas Artimųjų Rytų morkų humusas
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
morkos250 g
-
grynas alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
virti avinžirniai200 g
-
tahinio (sezamų) pasta40 g
-
citrinos sultys2 šaukštas (-ai)
-
šaltas vanduo60 ml
-
rūkytų aitriųjų paprikų milteliai0.125
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
šviežios petražolėsžiupsnelis
-
agurkas1 vnt.
-
morka2 vnt.
-
tortilijų paplotėliai2 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami kepkite supjaustytas morkas, kol suminkštės (~ 6 min.). Sumeskite kapotus česnakus ir pakepkite dar 1 min. Gautą masę suverskite į elektrinį trintuvą.
Sudėkite virtus avinžirnius, tahinio pastą, aitriąją papriką, druską, pipirus, supilkite citrinos sultis, vandenį ir viską sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos. Supilkite likusį aliejų ir dar pamaišykite.
Humusą sudėkite į dailų dubenėlį ir papuoškite kapotomis petražolėmis. Patiekite su juostelėmis supjaustytais agurkais, morkomis ir skrudinta, trikampėliais suraikyta tortilija.
1 patarimas. Ant humuso viršaus galite pabarstyti kepintų kedrinių pinijų.
2 patarimas. Humusą galite patiekti su paprikų juostelėmis ar salierų stiebais.