Pikantiškas avinžirnių troškinys

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Pikantiškas avinžirnių troškinys

Ingredientai

  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Česnakai
     2 vnt.
  • Pankoliai
     1 vnt.
  • Maltas kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Imbierų šaknys
     2 šaukštas (-ai)
  • Aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Prieskonių mišinys karis
     2 šaukštelis (-iai)
  • Maltas cinamonas
     2 šaukštelis (-iai)
  • Nulupti pomidorai RIMI
     400 g
  • Kokosų riešutų gėrimas Rimi Planet
     200 ml
  • Avinžirniai RIMI
     250 g
  • Padažas ICA ASIA SAMBAL OELEK
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Perlinės kruopos RIMI SMART
      patiekimui
  • Kalendra ar kitos šviežios žolelės
      patiekimui
  • Pomidorai
     400 Patiekimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Pankolį smulkiai supjaustykite.
Nulupkite ir sutarkuokite imbierą.
Keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūną, česnaką ir pankolį. Sudėkite karį, kuminą ir cinamoną. Troškinkite dar 1 minutę.
Įdėkite imbierą ir supilkite konservuotus pomidorus bei kokosų pieną. Leiskite virti apie 20 minučių. Įdėkite imbierą ir supilkite pomidorus bei kokosų pieną. Leiskite virti apie 20 minučių.
Kruopas išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės.
Avinžirnius supilkite į kiaurasamtį, nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
Į puodą suberkite avinžirnius, užvirkite ir pagardinkite sambal oelek padažu bei druska.
Susmulkinkite žoleles ir supjaustykite pomidorus griežinėliais.
Patiekite troškinį su virtomis kruopomis ir pomidorais. Pabarstykite žolelėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas

Moliūgų karis

50min • Lengvas