Pikantiškas troškinys su raudonosiomis paprikomis ir morkomis
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
aguročiai1.4 kg
-
raudonoji paprika1 vnt.
-
didelė morka1 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
pomidoras1 vnt.
-
daržovių sultinys150 ml
-
kario prieskoniai1 šaukštelis (-iai)
-
aitriųjų paprikų milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Susmulkinkite svogūnus ir česnaką (3 skilteles). Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Raudonąją papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais, aguročius – vidutinio dydžio kubeliais. Pomidorą nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
Į prikaistuvį storomis sienelėmis įpilkite augalinio aliejaus. Apkepinkite svogūnus, kol pagels.
Tada suberkite morkas ir česnaką, pakepinkite dar 3–4 minutes.
Sudėkite susmulkintą raudonąją papriką, kubeliais supjaustytą pomidorą, įberkite kario, paprikos miltelių. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite 3 minutes.
Tada į prikaistuvį suverskite supjaustytus aguročius ir supilkite daržovių sultinį. Paskaninkite druska ir pipirais. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių pamaišydami, kol aguročiai suminkštės.
Patiekite kaip vegetarišką troškinį dubenėlyje arba kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.