Pipiruose kepta kalakutiena su bulguru, brokoliais ir grietine
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
kalakutienos filė600 g
-
rausvieji pipirai2 šaukštelis (-iai)
-
čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
-
malti gvazdikėliai1 žiupsnelis
-
juodieji pipirai2 žiupsneliai
-
druskapagal skonį
-
brokolis250 g
-
alyvuogių aliejus1 šaukštelis (-iai)
-
bulguras (apdorotos kvietinės kruopos)4 porcijos
-
šakniavaisių kubeliai500 g
-
skrudinti lazdyno riešutai100 g
-
grietinė200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.
Kalakutiena:
Sugrūskite rausvuosius pipirus ir čiobrelius ir sumaišykite juos su kitais prieskoniais.
Pasūdykite kalakutienos filė ir įtrinkite į ją prieskonius, po to padėkite ją ant skardos. Kepkite orkaitės viduryje apie 10 minučių.
Brokolius nuplaukite ir supjaustykite į 4 žiedynus, įtrinkite į juos alyvuogių aliejaus ir pasūdykite.
Sudėkite brokolius į tą pačią skardą kaip kalakutienos filė ir kepkite tol, kol vidinė kalakutienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.
Bulguras su šakniavaisiais:
Išvirkite bulgurą pagal nurodymus ant pakuotės.
Paruoškite šakniavaisių kubelius keptuvėje kaip yra nurodyta ant pakuotės. Pridėkite bulgurą, kepkite dar apie 2 minutes ir pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite:
Stambiai sukapokite riešutus.
Patiekite kalakutieną su brokoliais, bulguru su šakniavaisiais, grietine ir lazdynų riešutais.
Patarimas:
Pagardinkite bulgurą su šakniavaisiais sukapotomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, pvz., krapais, petražolėmis arba raudonėliu.