Plėšytos barbekiu kiaulienos kebabai
-
Gaminimas 3h 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai mėsai:
-
Kiaulienos sprandinė1.5 kg
-
Džiovintos slyvos70 g
-
Pomidorų padažas350 g
-
Vanduo150 ml
-
Vynuogių sėklų aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Citrina (žievelė)1 vnt.
-
Rozmarinas (šviežias)2 vnt.
-
Česnakas1 skiltelė (-ės)
-
Grietinė50 g
-
Kajeno pipirai1 šaukštelis (-iai)
-
Kepimo rankovė1 vnt.
Ingredientai kebabui:
-
Kopūstas (šviežias)0.5 vnt.
-
Raudonasis svogūnas1 vnt.
-
Morka1 vnt.
-
Pomidorai2 vnt.
-
Citrina1 vnt.
-
Plėšomos bandelės1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 120° C temperatūros.
Kiaulienos sprandinę supjaustykite ir sudėkite į kepimo rankovę. Kitus ingredientus gerai sumaišykite ir supilkite ant mėsos. Uždarykite rankovę ir kepkite orkaitėje 3 valandas.
Kai mėsa iškeps, susmulkinkite ją šakute ir įmaišykite į marinatą, kad mėsa būtų sultinga.
Paruoškite kebabus. Plonomis juostelėmis supjaustykite kopūstus, svogūnus, morkas ir pomidorus, suberkite daržoves į didelį dubenį. Įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Plėšomas bandeles pašildykite orkaitėje 1-2 minutes. Pjaukite jas per pusę, dėkite norimą kiekį salotų ir plėšytos barbekiu kiaulienos.
Skanaus!