Ploni blyneliai su įdaru
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Blynai
-
kiaušiniai2 vnt.
-
pienas500 ml
-
cukrus1 šaukštas (-ai)
-
kvietiniai miltai500 g
-
druska1 žiupsnelis
-
aliejus kepimui40 ml
Įdaras
-
varškės sūrelis4 vnt.
-
uogienė
-
klevų sirupas
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kiaušinius sumaišykite su vandeniu, druska ir cukrumi. Suberkite miltus ir išmaišykite. Turi gautis tiršta, lipni tešla.
Į tirštą tešlą pamažu pilkite pieną, kol suskystės.
Ant įkaitintos keptuvės pilame po lašelį aliejaus, samtelį tešlos, tolygiai paskirstome po visą keptuvę ir kepame po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.
Blynelius įdarykite desertine varške ir uogiene bei sirupu.