Plovas su avinžirniais ir aviena
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
„Basmati“ ryžiai700 g
-
avienos kumpis be kaulo1 kg
-
alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
svogūnai2 vnt.
-
morkos600 g
-
česnakas1 vnt.
-
malti imbierai1 šaukštelis (-iai)
-
džiovinti abrikosai75 g
-
petražolės10 g
-
avinžirniai400 g
-
pomidorai300 g
-
kalendros10 g
-
aitriosios paprikos2 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Avinžirnius mirkykite per naktį 12 val.
Avienos kumpį be kaulo supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Supjaustykite abrikosus. Pomidorus supjaustykite kubeliais, morkas – šiaudeliais.
Ryžius labai gerai perplaukite.
Plačioje, gilioje keptuvėje ant didelės kaitros pakaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite į kazaną paruoštą mėsą ir pakepinkite 4–5 min., kol pasidarys gražiai rusvos spalvos. Išgriebkite mėsą kiaurasamčiu ir kol kas atidėkite į šalį.
Tuomet į kazaną suberkite supjaustytą svogūną ir pakepinkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Pridėkite česnako, imbiero, morkų ir pakepinkite dar 2–3 min.
Grąžinkite į kazaną mėsą, sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, pakepkite dar 5 min., tada dar įpilkite vandens, kad apsemtų mėsą, ir 20 min. troškinkite. Tuomet į mėsą įmaišykite avinžirnių ir supjaustytų abrikosų, pakaitinkite dar apie 20 min. Ant viršaus sudėkite ryžius, įsmeikite česnako galvą ir aitriąsias paprikas. Įpilkite vandens, kad apsemtų tik ryžius, uždenkite ir troškinkite apie 30 min.
Pabarstykite lapinėmis petražolėmis, kalendromis ir patiekite.