Plovas su jautiena

  • Gaminimas 1h 40min
  • Lengvas
Plovas su jautiena

Ingredientai

Ingredientai:

  • Jautiena (su kaulu)
     800 g
  • Ryžiai plovui
     500 g
  • Česnakai
     3 skiltelė (-ės)
  • Morkos
     2 vnt.
  • Džiovintos goji uogos
     1 sauja (-os)
  • Razinos
     2 sauja (-os)
  • Alyvuogių aliejus
     50 ml
  • Jautienos arba vištienos sultinys
     1 gabalėlis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Užvirkite 400 ml vandens ir įdėkite sultinio kubelį.

Apkepkite jautieną iš visų pusių. Rekomenduojama kepti ketaus puode.

Sudėkite supjaustytus svogūnus ir morkas, goji uogas, razinas, nevirtus ryžius. Viską užpilkite karštu sultiniu.

Uždenkite dangtį arba uždėkite foliją, dėkite į orkaitę 200 ˚C temperatūroje ir kepkite apie 30 - 40 min.

Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti bent 15 - 20 minučių.

Sumaišykite ir patiekite porcijomis. Galima patiekti su grietine.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis