Plovas su jautiena
-
Gaminimas 1h 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Jautiena (su kaulu)800 g
-
Ryžiai plovui500 g
-
Česnakai3 skiltelė (-ės)
-
Morkos2 vnt.
-
Džiovintos goji uogos1 sauja (-os)
-
Razinos2 sauja (-os)
-
Alyvuogių aliejus50 ml
-
Jautienos arba vištienos sultinys1 gabalėlis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Užvirkite 400 ml vandens ir įdėkite sultinio kubelį.
Apkepkite jautieną iš visų pusių. Rekomenduojama kepti ketaus puode.
Sudėkite supjaustytus svogūnus ir morkas, goji uogas, razinas, nevirtus ryžius. Viską užpilkite karštu sultiniu.
Uždenkite dangtį arba uždėkite foliją, dėkite į orkaitę 200 ˚C temperatūroje ir kepkite apie 30 - 40 min.
Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti bent 15 - 20 minučių.
Sumaišykite ir patiekite porcijomis. Galima patiekti su grietine.
Skanaus!