Plovas su kiauliena ir spindulinėmis pupuolėmis
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
„Basmati“ ryžiai700 g
-
kiaulienos sprandinė be kaulo1 kg
-
rapsų aliejus7 šaukštas (-ai)
-
morkos1 kg
-
svogūnai2 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
žalios spindulinės pupuolės150 g
-
plovo prieskoniai2 šaukštelis (-iai)
-
aitrioji paprika1 vnt.
-
kuminas1 šaukštelis (-iai)
-
raugerškio uogos1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Spindulines pupuoles mirkykite per naktį 12 val. Nukoškite. Suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min., tuomet vėl nukoškite.
Ryžius kelis kartus perplaukite, kad išsiplautų dalis krakmolo ir vanduo pasidarytų skaidresnis, taip paruošti ryžiai bus birūs.
Mėsą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Juos apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, įberkite kuminų ir sudėkite į indą, tinkamą naudoti orkaitėje, – geriausiai tiks ketinis troškintuvas.
Svogūnus smulkiai sukapokite ir apkepinkite tame pačiame aliejuje, kuriame kepėte mėsą. Ten pat sudėkite tarkuotas ar šiaudeliais supjaustytas morkas. Viską kelias minutes pakepinkite, kol morkos šiek tiek susileis. Suverskite ant mėsos kartu su aliejumi. Užbarstykite prieskonių mišinio plovui, įberkite raugerškio uogų. Sudėkite spindulines pupeles. Ant viršaus suberkite ryžius ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad viską apsemtų ir būtų daugmaž per pirštą virš ryžių. Pagal skonį pabarstykite druska. Įsmeikite česnako galvą. Įdėkite visą aitriąją papriką.
Indą uždenkite dangčiu ir troškinkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Patikrinkite, ar ryžiai sugėrė visą skystį ir jau išsitroškino. Jei skysčio jau nebėra, o ryžiai dar traškūs, permaišykite juos atsargiai iš viršaus, uždenkite ir dar patroškinkite. Jei ryžiai jau tinkami, o skysčio dar liko, galite kelias minutes palaikyti karštoje orkaitėje nuėmę dangtį.