Pomidorai, įdaryti grybais ir ryžiais
-
Gaminimas 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Basmati ryžiai100 g
-
dideli pomidorai4 vnt.
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
alyvuogių aliejus50 ml
-
svogūnas1 vnt.
-
grybai (tinka sezoniniai, voveraitės, kreivabudės, kelmučiai)200 g
-
kapoti krapai1 šaukštas (-ai)
-
kapota mėta1 šaukštas (-ai)
-
medus1 šaukštas (-ai)
-
raudonėliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
kvapnieji pipiraižiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ryžius išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite.
Aštriu peiliu nupjaukite pomidorų viršūnėles ir šaukštu išskobkite minkštimą (jį pasilikite).
Pomidorų vidų šiek tiek pasūdykite ir kulinariniu teptuku patepkite aliejumi.
Grybus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkiai sukapotus svogūnus 2–4 min. Sumeskite grybus į svogūnus ir kepkite retkarčiais pamaišydami apie 5 min. Suverskite pomidorų minkštimą.
Nukelkite nuo viryklės. Į didesnį dubenį suberkite ryžius, įdėkite kapotus krapus, mėtas, kvapiuosius pipirus, medų ir keptus grybus. Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais ir išmaišykite.
Paruoštą įdarą sukrėskite į išskobtus pomidorus ir uždenkite kepurėlėmis.
Sudėkite juos į troškimo indą, pašlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir pašaukite į iki 175 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę 20 min. Nuimkite foliją ir kepkite dar 5–8 min.
Patarimas. Galite naudoti baravykus ar jūsų mėgstamą grybų mišinį.