Pomidorinė sriuba gaspačas
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
pomidorų padažas su saulėje džiovintais pomidorais350 g
-
pomidorai3 vnt.
-
raudonoji paprika1 vnt.
-
vanduo100 ml
-
bazilikas1 vnt.
-
kietagrūdžių miltų duona1 vnt.
-
alyvuogių aliejus I Love Eco3 šaukštas (-ai)
-
vyno actas1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kietagrūdžių miltų duoną suraikykite norimo dydžio riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje, kad taptų traški.
Į trintuvo indą sudėkite smulkintą papriką ir pomidorus, dalį skrudinto prancūziško batono, įpilkite vandens, supilkite pomidorų padažą, actą ir alyvuogių aliejų. Sutrinkite viską iki kreminės konsistencijos. Jei norite tirštesnės sriubos, įdėkite daugiau prancūziško batono, jei skystesnės – įpilkite vandens. Supilstykite sriubą į stiklainius ir mėgaukitės gamtoje.