Pomidorinė žuvienė su krevetėmis
-
Gaminimas 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
ilga aitrioji paprika2 cm.
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
saldžiosios paprikos milteliai1 šaukštas (-ai)
-
didelės krevetės be uodegėlių250 g
-
baltos žuvies filė450 g
-
pomidorai arba 2 skardinės pomidorų be žievelių savose sultyse800 g
-
daržovių sultinys400 ml.
-
tagliatelle makaronai100 g
-
bazilikai1 šaukštelis (-iai)
-
citrina0.5 vnt.
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
petražolės ar kalendrossauja
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jei naudosite šviežius pomidorus, juos nuplikykite, kad žievelė lengvai nusiimtų. Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą aitriąją papriką, smulkintą svogūną bei česnaką, kiek vėliau sudėkite paprikos miltelius bei krevetes, pakepinkite apie 1 minutę.
Viską supilkite į puodą, sudėkite druska apibarstytus baltos žuvies filė gabalėlius (galite naudoti tilapiją, menkę, jūros lydeką, pangasiją ar kt.), nedideliais kvadratėliais supjaustytus nuluptus pomidorus arba abi skardines pomidorų (juos šakute susmulkinkite).
Makaronus užpilkite daržovių sultiniu ir virkite ant nedidelės ugnies, kol makaronai išvirs.
Pabaigoje sudėkite džiovintą baziliką, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį ir įmeskite gabalėlį sviesto. Viską atsargiai, kad nesutrupintumėte žuvies filė, pamaišykite ir galite tiekti. Prieš patiekdami, pabarstykite kapotomis petražolėmis ar kalendra.