Pomidorų bruschetta
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Pomidorai6 vnt.
-
Česnakai3 skiltelė (-ės)
-
Bazilikas1 ryšulėlis (-iai)
-
Kremas su Modenos balzaminiu actu, RIMI1 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Kietasis tarkuotas sūris RIMI100 g
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Prancūziškas raguolis1 vnt.
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Česnakai1 skiltelė (-ės)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pomidorų bruschetta - vasaros italų virtuvės klasika. Skrudinant į duoną galima pabarstyti tarkuoto parmezano, tai duonai suteikia ypač malonų skonį.
Pirmiausia pagaminkite pomidorų pagardą. Susmulkinkite pomidorus, nupilkite atsiskyrusių sulčių perteklių ir sudėkite į dubenį.
Baziliko lapelius suplėšykite arba susmulkinkite peiliu.
Sudėkite į pomidorus.
Susmulkinkite 2–3 skilteles česnako, įmaišykite į pomidorus.
Į mišinį įpilkite balzaminio acto kremo ir tarkuoto parmezano.
Jei turite laiko, palikite 15 minučių, kad pasimarinuotų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Prancūzišką raguolį supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis ir iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi.
Duoneles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Pašaukite duonos riekeles į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-10 minučių, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.
Ištraukite bandeles iš orkaitės, kiekvienos bandelės paviršių kelis kartus patrinkite česnako skiltele ir ant kiekvienos bandelės uždėkite po šaukštą pomidorų.
Ant viršaus apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Patiekite iš karto.