Pomidorų padažas (Pico de gallo)

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Pomidorų padažas (Pico de gallo)

Ingredientai

Ingredientai:

  • pomidorai
     700 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • aitrioji paprika
     1 vnt.
  • žaliojių citrinų sultys
     0.25 stiklinė (-ės)
  • druska
     0.75 šaukštelis (-iai)
  • šviežios kalendros
     20 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąją papriką susmulkinkite. Į vidutinio dydžio dubenį suberkite susmulkintus svogūnus, Chalapos papriką, užpilkite žaliųjų citrinų sulčių, suberkite druską. Viską išmaišykite ir palikite marinuotis, kol paruošite pomidorus ir kalendras. 

Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais, sukapokite kalendras. Sudėkite supjaustytus pomidorus ir kalendras į dubenį su svogūnais ir Chalapos paprika. Visus produktus sumaišykite.
 

Panašūs receptai

Gvakamolė

30min • Lengvas

Pupelių čili

20min • Lengvas

Gvakamolės padažas

30min • Lengvas