Pomidorų salotos su lęšiais, kukurūzais ir kalendromis
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
vyšniniai pomidorai250 g
-
žalieji lęšiai200 g
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
paprika geltonoji0.5 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
aitriosios paprikos milteliai1 šaukštas (-ai)
-
kuminas0.5 šaukštas (-ai)
-
kukurūzai200 g
-
ridikėliai50 g
-
salotų mišinys100 g
-
kalendra (šviežia)10 g
Padažui:
-
citrinos sultys0.5 vnt.
-
garstyčios1 šaukštelis (-iai)
-
aliejus4 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lęšius perplaukite, suberkite į verdantį vandenį ir virkite apie 20 minučių, kol suminkštės. Nukoškite per kiaurasamtį. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Papriką perpjaukite per pusę, pašalinę sėklytes supjaustykite kubeliais. Česnaką labai smulkiai sukapokite.
Keptuvėje apkepkite pusę svogūno, česnaką, suberkitenpapriką, lęšius, paskaninkite aitriosios paprikos milteliais ir kuminu, viską pamaišykite, pakepkite 2 minutes ir išjunkite kaitrą.
Ridikėlius supjaustykite griežinėliais. Į dubenį suberkite paruoštus lęšius, konservuotus kukurūzus, supjaustytus pomidorus ir kalendras. Ant salotų uždėkite ridikėlių griežinėlius. Visus išvardytus produktus padažui išmaišykite dubenyje. Salotas pagardinkite padažu.