daržovių sultinys (vanduo ir kubelis arba sultinys)
750ml
baltasis balzaminis actas
1šaukštelis (-iai)
raudonėliai
1šaukštelis (-iai)
druska
pagal skonį
Serviravimui
alyvuogių aliejus
pagal skonį
duona arba skrebučiai
pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pagaminti pomidorų sriubą yra beveik taip pat paprasta, kaip nusipirkti paruoštą pakuotę. Tereikia tik svogūno, smulkintų pomidorų, sultinio ir šiek tiek prieskonių. Virkite, maišykite ir mėgaukitės!
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną.
Užvirinkite pusę kiekio smulkintų pomidorų puode su svogūnais, pomidorų pasta, sultiniu, actu ir raudonėliais. Virkite apie 3 min.
Išmaišykite iki vientisos masės trintuvu arba trintuvu su indu.
Sudėkite likusius smulkintus pomidorus ir pasūdykite.
Serviravimui: supilkite į indus arba dubias lėkštes ir apšlakstykite aliejumi. Patiekite su duona arba skrebučiais.