Popieriuje kepta menkė su smidrais, bulvėmis, žolelėmis ir citrina

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Popieriuje kepta menkė su smidrais, bulvėmis, žolelėmis ir citrina

Ingredientai

  • Bulvės
     600 g
  • Svogūnai RIMI
     1 vnt.
  • Raudonoji aitrioji paprika
     1 vnt.
  • Ridikėliai
     125 g
  • Žalieji smidrai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Sviestas RIMI BASIC
     100 g
  • Įvairios žolelės
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Citrinos
     1 vnt.
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Kepimo popierius RIMI
     
  • Menkės filė
     600 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Rekomenduojama patiekti su ką tik nuskintais šviežiais laiškiniais česnakais, petražolėmis bei citrina, trupučiu aitriosios paprikos ir sviesto. Puikiai tinka ant grotelių kepamų rūšių žuvims (menkėms ar lašišoms). Vasariškai gaivi vakarienė tiek kasdienai, tiek vakarėliui.
Bulves nuplaukite, nušveiskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Palikite jas šiek tiek atvėsti ir prireikus supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir supjaustykite svogūną skiltelėmis. Perpjaukite aitriąją papriką, išskobkite sėklas ir ją supjaustykite plonomis juostelėmis. Ridikėlius supjaustykite skiltelėmis.

Nupjaukite apatinę smidrų dalį. Smidrus supjaustykite gabalėliais ir kelias minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.

Sviestą sumaišykite su aitriąja paprika, žolelėmis, nutarkuota žievele ir išspaustomis citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Bulves, svogūnus, ridikėlius ir šparagus paskleiskite ant dvigubo šlapio kepimo popieriaus. Ant daržovių padėkite menkę ir žolelių sviesto. Sulenkite popierių iki maišelio formos, sutvirtinkite segtukais. Kepkite ant grotelių apie 15 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas