Prabangus Kalėdinis morengų tortas
-
Gaminimas 4h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Morengas
-
Kakavos milteliai RIMI1 šaukštas (-ai)
-
Kukurūzų krakmolas1 šaukštelis (-iai)
-
Graikiškas jogurtas be priedų RIMI1 šaukštelis (-iai)
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
Šokoladas kepimui ICA100 g
-
Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI9 vnt.
-
Cukraus milteliai440 g
-
Baltojo vyno actas RIMI1 šaukštelis (-iai)
Kremas
-
Maskarponės sūris300 g
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 % rieb.200 g
Kriaušės su riešutais
-
Karijų riešutai be kevalo RIMI150 g
-
Kriaušės2 vnt.
-
Likeris COINTREAU50 ml
-
Vanduo200 ml
-
Sviestas RIMI50 g
-
Cukrus RIMI100 g
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
Malti kardamonai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Malti imbierai0.5 šaukštelis (-iai)
Sviestinis pertepimas
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 % rieb.200 ml
-
Sviestas RIMI65 g
-
Rudas cukrus150 g
-
Vanilės ankštis0.5 vnt.
-
Likeris COINTREAU1 šaukštas (-ai)
Papuošimui
-
Šokoladas kepimui ICA
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C, tuo tarpu paruoškite kepimo popierių. Ant didelio kepimo popieriaus lapo apibrėžkite tris ~18 cm apskritimus.
Kakavą ir kukurūzų krakmolą persijokite į dubenį, supilkite jogurtą, cinamoną ir tirpdytą šokoladą, išmaišykite.
Atskirkite Kiaušinių baltymus nuo trynių.
Į baltymus palaipsniui berkite cukraus pudrą ir plakite iki standžių, blizgių putų.
Įpilkite acto ir šiek tiek šokolado, išmaišykite ir tolygiai paskirstykite į tris dalis ir suformuokite tris vienodo dydžio pagrindus tiesiai ant kepimo popieriaus.
Kepkite 5 minutes 180 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar maždaug 1 valandą 10 minučių.
Išjunkite orkaitę ir palikite orkaitėje kol morengas visiškai atvės.
Paruoškite sviestinį padažą: visus ingredientus sudėkite į puodą, kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 7-8 minutes, kol cukrus išsilydys.
Iš pusės ankšties išimkite vanilę, sudėkite į sviestinį padažą ir palikite atvėsti.
Į puodą suberkite cukrų, kaitinkite, kol karamelizuosis, supilkite karštą vandenį ir sviestą, išmaišykite.
Tada suberkite prieskonius, sudėkite kriaušių griežinėlius, užpilkite likeriu ir kaitinkite, kol kriaušės suminkštės, bet nesubyrės – apie 10 min.
Maskarponės sūrį išplakti su grietinėle iki standumo.
Ant morengo pagrindo užtepkite šiek tiek maskarponės kremo, išdėliokite kriaušes, pabarstykite skrudintais riešutais, užpilkite sviesto padažu ir dėkite kitą morengo sluoksnį, ir taip iki trečio sluoksnio.
Pyragą apibarstykite smulkintu šokoladu.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.