Prancūziškas kišas su sūriu ir Camembert ir kriaušėmis
-
Gaminimas 1h 20min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai tešlai:
-
miltai225 g
-
sviestas125 g
-
kiaušiniai2 vnt.
-
vanduo2 šaukštelis (-iai)
Ingredientai įdarui:
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnai2 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
kriaušės2 vnt.
-
„Camembert“ sūris125 g
-
kiaušiniai3 vnt.
-
kiaušinių baltymai2 vnt.
-
grietinėlė250 ml
-
čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite tešlą. Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinių trynius, supilkite vandenį ir dar įjunkite virtuvinį kombainą kelioms sekundėms, kad susimaišytų produktai. Ant stalo paberkite truputį miltų, išimkite tešlą iš virtuvinio kombaino ir truputį paminkykite. Suformuokite tešlos kamuolį, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 3 cm storio tešlos lakštą. Ji turi būti 3–4 cm didesnio skersmens nei kepimo forma. Įklokite šį tešlos apskritimą į paruoštą kepimo formą ir gražiai užspauskite visus kraštus. Subadykite visą paviršių šakute ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Išimkite kepimo formą su tešla iš šaldytuvo. Pašaukite kepti apie 8–10 minučių. Išimkite.
Pasigaminkite įdarą. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu. Svogūnus nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais ir dėkite kepti 3 minutes.
Dubenyje išplakite kiaušinius, kiaušinių baltymus – su grietinėle. Paskaninkite čiobreliais, druska ir pipirais.
Kriaušes nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklytes. Ant paruoštos tešlos išdėliokite svogūnus, kriaušių ketvirčius. Tarp kriaušių išdėliokite supjaustyto „Camembert“ sūrio, užpilkite kiaušinių plakiniu. Pašaukite prancūzišką kišą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.