Prancūziškas KLAFUTIS su gervuogėmis ir mėlynėmis

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Prancūziškas KLAFUTIS su gervuogėmis ir mėlynėmis

Ingredientai

  • Plakamoji grietinėlė, 35 % rieb.
     120 ml
  • Cukrus
     80 g
  • Kvietiniai miltai RIMI
     80 g
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Fasuotas čiobrelis
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Gervuogės RIMI
     100 g
  • Šilauogės RIMI
     100 g
  • Druska
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 0C. Kepimo indą ištepkite sviestu.
Dideliame inde suplakite kiaušinio trynį ir cukrų ir vanilę. Supilkite grietinėlę ir paplakite masę. Suberkite miltus į masę, pamaišykite.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų. Atsargiai plaktą kiaušinio baltymą įmaišykite į tešlą. Suberkite kapotus čiobrelius, druską ir pipirus. Išmaišykite.
Į formą suberkite uogas, apipilkite tešla, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.
Patiekalą apibarstykite cukraus pudra, patiekite dar šiltą.

Panašūs receptai

Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Naminiai varškės sūreliai

40min • Vidutinis

Obuolių „spurgos“

10min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis