Prancūziškas pyragas su brokoliais ir brie sūriu
-
Gaminimas 1h 20min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Miltai190 g
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Sviestas (šaltas, tarkuotas)110 g
-
Keptos sezamo sėklos3 šaukštas (-ai)
-
Vanduo80 ml
-
Sviestas kepimo indo patepimui
Ingredientai įdarui:
-
Kiaušiniai6 vnt.
-
Pienas250 g
-
Graikiškas jogurtas125 g
-
Čiobrelis (geriausia šviežias)2 šaukštas (-ai)
-
Bazilikai2 šaukštas (-ai)
-
Krapai1 šaukštas (-ai)
-
Laiškinis česnakas1 šaukštas (-ai)
-
Kajeno pipirai1 šaukštas (-ai)
-
Porai0.5 vnt.
-
Brie sūris (supjaustytas į 8 dalis)115 g
-
Medus1 šaukštas (-ai)
-
Brokolis1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ištepkite kepimo indą sviestu.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sezamo sėklas, įdėkite šalto sviesto ir išmaišykite. Į ingredientus palaipsniui įpilkite vandens ir maišykite, kol susidarys vientisa tešla.
Masę dėkite į paruoštą kepimo skardą, pirštais prispauskite prie pagrindo ir kraštų. Įdėkite indą į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
Įkaitinkite orkaitę iki 190° C temperatūros. Išimkite pagrindą iš šaldytuvo, kepkite jį orkaitėje apie 15 minučių.
Paruoškite įdarą. Dubenyje rankiniu plaktuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, jogurtą, žalumynus ir kajeno pipirus. Taip pat įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.
Brokolius padalinkite į nedidelius gabalėlius, palikite tik 4 didesnius. Mažesniuosius dėkite ant iškepusio pagrindo, tada dėkite sūrio gabalėlius ir apliekite viską medumi.
Supilkite kiaušinių mišinį. Suplakite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Likusius 4 brokolių gabalėlius perpjaukite per pusę ir sudėkite ant viršaus. Pabarstykite smulkintais porais.
Kepkite pyragą orkaitėje maždaug valandą, kol iškeps kiaušiniai centre.
Leiskite atvėsti 5-10 minučių ir patiekite pabarstę šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!