Prancūziškas užkandis PISSALADIERE su karamelizuotais svogūnais ir ančiuviais
-
Gaminimas 1h 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
sviestinė mielinė tešla400 g
-
alyvuogių aliejus80 ml
-
svogūnai1 kg
-
čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
druska1 žiupsnelis
-
pipirai1 žiupsnelis
-
ančiuvių filė160 vnt.
-
alyvuogės be kauliukų20 vnt.
-
Provanso žolelės0.5 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite šiaudeliais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite susmulkintus česnakus, svogūnus, čiobrelius. Viską pamaišydami kepkite apie 30 minučių, kol svogūnai taps minkšti, auksinės spalvos. Paskaninkite druska ir pipirais.
Tešlos kiekvieną lakštą supjaustykite į 5 juosteles, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant tešlos dėkite karamelizuotus svogūnus, ančiuvius, juodąsias alyvuoges.
Kepkite 190 °C orkaitėje apie 15 minučių, kol „Pissaladiere“ taps traški ir auksinės spalvos. Skanaukite užkandį dar šiltą.