Prancūziškas vištienos troškinys su vynu
-
Gaminimas 1h 15min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
sviestas30 g
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
vištienos ketvirčiai1.5 kg
-
šoninė125 g
-
svogūnai „Shallot“8 vnt.
-
salieras1 vnt.
-
pievagrybiai250 g
-
miltai30 g
-
vištienos sultinys300 ml
-
nealkoholinis raudonasis vynas600 ml
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
čiobreliaikeletas
-
rozmarinaikeletas
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite didelę keptuvę su sviestu ir aliejumi, sudėkite vištienos ketvirčius ir juos apkepkite. Vištieną išimkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, perpjautus išilgai svogūnus ir pievagrybius. Maišydami pakepkite, kol gražiai apkeps. Apkeptas daržoves perdėkite į dubenį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Į tą pačią keptuvę suberkite miltus ir maišydami pakepkite 3–5 min. Nuolat maišydami miltus, supilkite vyną ir pakaitinkite. Vynas turi išgaruoti, o likusi masė pasidaryti vientisa ir kreminė.
Į troškintuvą sudėkite vištienos ketvirčius, daržoves, supilkite vyno padažą, suberkite susmulkintą česnaką, prieskonius. Troškintuvą uždenkite, dėkite į orkaitę ir troškinkite apie 45–55 min.
Troškinį patiekite su keptomis bulvėmis.