Prancūziškas vištienos troškinys su vynu

  • Gaminimas 1h 15min
  • Sudėtingas
Prancūziškas vištienos troškinys su vynu

Ingredientai

Ingredientai:

  • sviestas
     30 g
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • vištienos ketvirčiai
     1.5 kg
  • šoninė
     125 g
  • svogūnai „Shallot“
     8 vnt.
  • salieras
     1 vnt.
  • pievagrybiai
     250 g
  • miltai
     30 g
  • vištienos sultinys
     300 ml
  • nealkoholinis raudonasis vynas
     600 ml
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • čiobreliai
      keletas
  • rozmarinai
      keletas
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite didelę keptuvę su sviestu ir aliejumi, sudėkite vištienos ketvirčius ir juos apkepkite. Vištieną išimkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. 

 Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, perpjautus išilgai svogūnus ir pievagrybius. Maišydami pakepkite, kol gražiai apkeps. Apkeptas daržoves perdėkite į dubenį. 

 Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. 

Į tą pačią keptuvę suberkite miltus ir maišydami pakepkite 3–5 min. Nuolat maišydami miltus, supilkite vyną ir pakaitinkite. Vynas turi išgaruoti, o likusi masė pasidaryti vientisa ir kreminė. 

Į troškintuvą sudėkite vištienos ketvirčius, daržoves, supilkite vyno padažą, suberkite susmulkintą česnaką, prieskonius. Troškintuvą uždenkite, dėkite į orkaitę ir troškinkite apie 45–55 min. 

 Troškinį patiekite su keptomis bulvėmis.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis