Provansiški kiaulienos šonkauliukai su pomidorais ir rozmarinais
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kaulienos šonkauliai800 g
-
peletrūnas4 vnt.
-
rozmarinas2 vnt.
-
česnakas6 skiltelė (-ės)
-
alyvuogių aliejus100 ml
-
slyviniai pomidorai500 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite marinatą. Nulupkite česnako skilteles ir stambiai supjaustykite. Rozmarino ir peletrūno šakeles nuplaukite, nusausinkite. Nuskabykite lapelius nuo rozmarino šakelių. Į indą suberkite česnakus, rozmarino lapelius, pusę peletrūno šakelių, ½ šaukštelio druskos, ½ šaukštelio pipirų. Viską trinkite trintuvu iki vientisos masės, po truputį pildami alyvuogių aliejų.
Į dubenį sudėkite supjaustytus po vieną šonkauliukus, supilkite pasigamintą marinatą, gerai išmaišykite ir pastatykite šaltai marinuotis per naktį.
Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Mėsą sudėkite į kepimo skardą ant pomidorų su likusiais peletrūnais, paskaninkite šviežiai grūstais pipirais ir druska. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 40 min., kol gražiai apskrus.
Šonkauliukus galite patiekti su „Coleslaw“ salotomis, keptomis bulvytėmis arba bolivinėmis balandomis su daržovėmis.