Pupelių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
-
Gaminimas 18min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
saulėje džiovinti pomidorai (indeliuose aliejuje)100 g
-
baltosios pupelės (konservuotos)300 g
-
citrina0.5 vnt.
-
petražolės2.5 šaukštas (-ai)
-
čiobreliai0.25 šaukštelis (-iai)
-
šaltas virintas vanduo60 ml
-
druska ir šviežiai malti pipirai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, kol pakeis spalvą. Tada sumeskite kapotus česnakus (2 skilteles) ir pakepkite dar 30 sek.
Prieš dėdami į trintuvą, supjaustykite pomidorus.
Išspauskite pusės citrinos sultis. Sumaišykite visus užtepėlės ingredientus su pakeptais svogūnais, česnakas ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite vandens (viso iškart nesupilkite, reguliuokite pagal konsistenciją). Pabarstykite druska, pipirais ir gerai išsukite.
Patarimas. Tinka valgyti su duonos skrebučiais arba jaunomis su lupena keptomis bulvytėmis.