Pupuolių salotos su daržovėmis
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
japoninės arba spindulinės pupuolės120 g
-
maža cukinija0.5 vnt.
-
morka1 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.5 vnt.
-
paprika0.5 vnt.
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
imbiero šaknis2 gabalėlis (-iai)
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
kario prieskoniai1 šaukštelis (-iai)
-
citrina1 šaukštas (-ai)
-
petražolės3 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pupuoles pamirkykite per naktį. Tada jas išvirkite pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją ir atidėkite į šoną.
Cukiniją supjaustykite stambiais šiaudeliais. Morką nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, o svogūną ir papriką – juostelėmis.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje lengvai apkepkite svogūnus, susmulkintus imbierą ir česnaką. Tada suberkite cukiniją, morkas, papriką ir pakepkite retkarčiais pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Suberkite pupuoles, karį, petražoles, druską bei pipirus, supilkite citrinos sultis ir viską išmaišę nukelkite nuo kaitros. Patiekite iškart.