Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Daržoves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Apelsiną nuplaukite, nusausinkite, nutarkuokite žievelę, išspauskite apelsino sultis.
Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą, sudėkite triušienos gabalėlius, pakepinkite 4–5 minutes. Sudėkite supjaustytas daržoves ir supjaustytas dešreles, pakepkite apie 2 minutes.
Suberkite miltus, druską ir pipirus. Viską pamaišykite. Supilkite vyną, pavirkite apie 4 minutes, tada supilkite sultinį ir grietinėlę, apelsino sultis, sudėkite nutarkuotą žievelę ir varškės kremą, suberkite kapotus rozmarinus. Viską išmaišyki-te.
Į atsparius karščiui indelius sudėkite paruoštą triušieną su daržovėmis. Dėkite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę ir kepkite apie 1 valandą.
Iš tešlos lakšto išpjaukite tinkamo dydžio apskritimus ir sandariai uždenkite kepimo indelius. Tešlos kepurėles patepkite pieno ir trynio plakiniu.
Triušienos troškinį kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.