Pyragas su triušiena

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Pyragas su triušiena

Ingredientai

  • triušiena „Lapino puota“
     1 kg
  • šaldyta tešla „Selection by Rimi“
     250 g
  • porai
     250 g
  • Salierų stiebai
     2 vnt.
  • morka
     150 g
  • apelsinas
     1 vnt.
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • kvietiniai miltai
     2 šaukštas (-ai)
  • baltasis vynas
     220 ml
  • sultinys
     500 ml
  • grietinėlė 36%
     250 g
  • Rūkytos dešrelės
     100 g
  • Tepamas varškės sūris
     75 g
  • rozmarinas
     1 šakelė
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Daržoves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Apelsiną nuplaukite, nusausinkite, nutarkuokite žievelę, išspauskite apelsino sultis.
Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą, sudėkite triušienos gabalėlius, pakepinkite 4–5 minutes. Sudėkite supjaustytas daržoves ir supjaustytas dešreles, pakepkite apie 2 minutes.
Suberkite miltus, druską ir pipirus. Viską pamaišykite. Supilkite vyną, pavirkite apie 4 minutes, tada supilkite sultinį ir grietinėlę, apelsino sultis, sudėkite nutarkuotą žievelę ir varškės kremą, suberkite kapotus rozmarinus. Viską išmaišyki-te.
Į atsparius karščiui indelius sudėkite paruoštą triušieną su daržovėmis. Dėkite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę ir kepkite apie 1 valandą.
Iš tešlos lakšto išpjaukite tinkamo dydžio apskritimus ir sandariai uždenkite kepimo indelius. Tešlos kepurėles patepkite pieno ir trynio plakiniu.
Triušienos troškinį kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Taco pyragas

1h 30min • Vidutinis

Mielinis pyragas su veršiena

1h 40min • Sudėtingas