Raudonųjų svogūnų ir kriaušių pagardas
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Raudonasis svogūnas2 vnt.
-
Kriaušė600 g
-
Imbiero šaknis1 gabalėlis (-iai)
-
Tamsios razinos1 sauja (-os)
-
Citrina (sultims)1 vnt.
-
Česnakas2 skiltelė (-ės)
-
Šviežiai spaustos apelsinų sultys2 vnt.
-
Vyno actas50 ml
-
Medus120 g
-
Druska1 žiupsnelis
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
Cinamonas1 žiupsnelis
-
Gvazdikėliai0.5 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Razinas nuplaukite ir perliekite verdančiu vandeniu, gerai nusausinkite, suberkite į indą, užpilkite apelsinų sultimis ir palikite per naktį, kad išbrinktų.
Imbiero šaknies gabalėlį sutarkuokite smulkia tarka. Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Kriaušes, imbierus, mirkytas razinas su visomis sultimis sukrėskite į puodą.
Česnakus nulupkite, sutraiškykite, sumeskite į puodą. Sukrėskite medų ir maišydami kaitinkite apie 20 minučių.
Galiausiai į puodą supilkite vyno actą, suberkite visus prieskonius ir ant labai silpnos ugnies virkite dar apie 20–25 minutes. Paruoštą pagardą atvėsinkite, supilkite į užsukamą stiklinį indą ir laikykite šaldytuve.