Raudonųjų svogūnų ir kriaušių pagardas

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Raudonųjų svogūnų ir kriaušių pagardas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Raudonasis svogūnas
     2 vnt.
  • Kriaušė
     600 g
  • Imbiero šaknis
     1 gabalėlis (-iai)
  • Tamsios razinos
     1 sauja (-os)
  • Citrina (sultims)
     1 vnt.
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Šviežiai spaustos apelsinų sultys
     2 vnt.
  • Vyno actas
     50 ml
  • Medus
     120 g
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Malti juodieji pipirai
     1 žiupsnelis
  • Cinamonas
     1 žiupsnelis
  • Gvazdikėliai
     0.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Razinas nuplaukite ir perliekite verdančiu vandeniu, gerai nusausinkite, suberkite į indą, užpilkite apelsinų sultimis ir palikite per naktį, kad išbrinktų.

Imbiero šaknies gabalėlį sutarkuokite smulkia tarka. Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Kriaušes, imbierus, mirkytas razinas su visomis sultimis sukrėskite į puodą.

Česnakus nulupkite, sutraiškykite, sumeskite į puodą. Sukrėskite medų ir maišydami kaitinkite apie 20 minučių.

Galiausiai į puodą supilkite vyno actą, suberkite visus prieskonius ir ant labai silpnos ugnies virkite dar apie 20–25 minutes. Paruoštą pagardą atvėsinkite, supilkite į užsukamą stiklinį indą ir laikykite šaldytuve.

Panašūs receptai

Gvakamolė

30min • Lengvas

Šokoladinis padažas

15min • Lengvas

Rabarbarų čatnis

45min • Vidutinis

Fetos padažas

20min • Lengvas