Rauginti kopūstai su tarkuotų bulvių leistinukais

  • Gaminimas 1h 10min
  • Vidutinis
Rauginti kopūstai su tarkuotų bulvių leistinukais

Ingredientai

Ingredientai

  • Rauginti kopūstai
     300 g
  • Bulvės
     500 g
  • Miltai
     270 g
  • Bulvių krakmolas
     2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Rūkyta šoninė
     100 g
  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • Lauro lapeliai
     1 vnt.
  • Cukrus
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kopūstus sudėkite į puodą. Juos užpilkite 150 ml verdančio vandens. Įpilkite aliejaus, įmeskite lauro lapelį, suberkite kmynus, cukrų, druską ir pipirus. Troškinkite ant silpnos kaitros 45 min. retkarčiais pamaišydami. 

Nuskuskite bulves ir sutarkuokite smulkia tarka. Suberkite miltus, krakmolą, druską. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Į keptuvę sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą šoninę ir kepkite, kol lengvai apskrus. Tada suberkite susmulkintus svogūnus ir maišydami dar truputį pakepkite. 

Puode užvirkite didelį kiekį pasūdyto vandens. Į jį iš lėkštės šaukštu sudėkite bulvių tešlą po nago dydžio gabaliuką. Stebėkite, ar jie vandenyje neišsileidžia. Jei leistinukai išsileidžia, įmaišykite į tešlą daugiau miltų. Kitas būdas – bulvių tešlą leisti per burokinę tarką į verdantį vandenį.Taip darykite, kol neliks tešlos. Kai leistinukai iškils į paviršių, juos pavirkite dar 3–5 min. ir nukoškite. 

Į keptuvę su šonine sudėkite bulvių leistinukus. Atsargiai maišydami pakepkite 2 min. 

Leistinukus patiekite su troškintais raugintais kopūstais.

Panašūs receptai