Rauginti kopūstai su tarkuotų bulvių leistinukais
-
Gaminimas 1h 10min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
Rauginti kopūstai300 g
-
Bulvės500 g
-
Miltai270 g
-
Bulvių krakmolas2 šaukštas (-ai)
-
Kiaušiniai1 vnt.
-
Rūkyta šoninė100 g
-
Svogūnas1 vnt.
-
Aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Lauro lapeliai1 vnt.
-
Cukruspagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kopūstus sudėkite į puodą. Juos užpilkite 150 ml verdančio vandens. Įpilkite aliejaus, įmeskite lauro lapelį, suberkite kmynus, cukrų, druską ir pipirus. Troškinkite ant silpnos kaitros 45 min. retkarčiais pamaišydami.
Nuskuskite bulves ir sutarkuokite smulkia tarka. Suberkite miltus, krakmolą, druską. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Į keptuvę sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą šoninę ir kepkite, kol lengvai apskrus. Tada suberkite susmulkintus svogūnus ir maišydami dar truputį pakepkite.
Puode užvirkite didelį kiekį pasūdyto vandens. Į jį iš lėkštės šaukštu sudėkite bulvių tešlą po nago dydžio gabaliuką. Stebėkite, ar jie vandenyje neišsileidžia. Jei leistinukai išsileidžia, įmaišykite į tešlą daugiau miltų. Kitas būdas – bulvių tešlą leisti per burokinę tarką į verdantį vandenį.Taip darykite, kol neliks tešlos. Kai leistinukai iškils į paviršių, juos pavirkite dar 3–5 min. ir nukoškite.
Į keptuvę su šonine sudėkite bulvių leistinukus. Atsargiai maišydami pakepkite 2 min.
Leistinukus patiekite su troškintais raugintais kopūstais.