Ridikėlių salotos su lašiša ir granatais
-
Gaminimas 25min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
lašišos filė200 g
-
apelsinas2 vnt.
-
mažos morkytės1 pakuotė
-
granatas5 šaukštai sėklų
-
ridikėliai200 g
-
mėgstami daigai (pvz., kinrožės )40 g
-
kapotos petražolės ar kalendros1 šaukštas (-ai)
Padažo ingredientai:
-
medus1 šaukštas (-ai)
-
grūdėtos garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
citrina0.25 vnt.
-
apelsinas0.5 vnt.
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pašaukite lašišą į iki 200 ºC įkaitintą orkaitę ~ 15 min.
Iškepusią žuvį pabarstykite druska ir pipirais.
Leiskite atvėsti ir suplėšykite stambiais gabaliukais.
2 apelsinus nulupkite ir suskirstykite skiltelėmis.
Morkas nuskuskite, stambiai supjaustykite ir trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje.
Atskirame dubenėlyje išspauskite pusės citrinos ir ketvirčio apelsino sultis ir sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
Į gilų dubenėlį sužerkite ridikėlius, granatų sėklas, apelsinų skilteles, morkas, lašišos gabaliukus.
Užpilkite padažu ir lengvai pamaišykite.
Prieš patiekdami apibarstykite daigais ir kapotomis petražolėmis ar kalendromis.
Patarimas. Vietoje šviežios lašišos galite naudoti karštai rūkytą skumbrę arba rūkytą ar sūdytą lašišos filė.