Riešutais ir ožkos sūriu įdarytas kukurūzinis viščiukas su vynuogėmis
-
Gaminimas 1h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
atšaldyti kukurūziniai viščiukai2 vnt.
-
graikiniai riešutai80 g
-
medus2 šaukštas (-ai)
-
minkštas ožkos sūris (ne pelėsinis)250 g
-
šalavijai2 vnt.
-
rozmarinas2 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
raudonosios vynuogės300 g
-
kriaušės2 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite įdarą. Nedidelėje kaitroje apie 5 min. paskrudinkite su medumi riešutus, kol jie karamelizuosis. Leiskite atvėsti ir susmulkinkite. Riešutus sumaišykite su ožkos sūriu, puse kapotų šalavijų ir rozmarinų lapeliais.
Viščiukus nuplaukite ir nusausinkite. Juos iš visų pusių įtrinkite druska ir pipirais. Į vidų pridėkite kapoto česnako ir pripildykite ertmes paruoštu įdaru.
Į troškinimo indus arba kepimo skardą sudėkite likusius šalavijų lapus. Ant viršaus dėkite viščiukus. Jų sparnus pakiškite po kūnais, o kojas suriškite kartu virtuvine virve. Viską apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi ir uždenkite folija.
Viščiukus kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje 30 min. arba kol sultys prie šlaunų kaulų taps skaidrios. Tada nuimkite foliją, sudėkite vynuoges, perpjautas kriaušes ir kepkite dar 20 min.
Ištraukę iš orkaitės mėsą uždenkite kepimo folija ir leiskite atvėsti. Tuomet stambiai supjaustykite ir patiekite su kartu kepusiu garnyru.
Patarimas: jeigu liko įdaro, jį galite sudėti į išskobtas kriaušių puseles.