Rikotos sūrio pyragas
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Pagrindas
-
Sausainiai (trapios tešlos)400 g
-
Sviestas150 g
-
Maltas cinamonas1 šaukštas (-ai)
Įdaras
-
Rikotos sūris700 g
-
Kvietiniai miltai2 šaukštas (-ai)
-
Kiaušiniai4 vnt.
-
Baltasis cukrus150 g
-
Apelsinų sultys0.5 vnt.
-
Citrinų sultys1 vnt.
Viršutinis sluoksnis
-
Grietinė (25-30%)500 g
-
Cukraus pudra1.5 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sutrinkite sausainius ir supilkite ištirpintą sviestą.
Sutrintus sausainius su išlydytu sviestu išpilkite į kepimo formą, išlyginkite ir suformuokite kraštus.
Į atskirą indą įdėkite cukrų, rikotą, supilkite apelsinų ir citrinų sultis. Visus ingredientus lengvai išmaišykite.
Masę supilkite ant sausainių su išlytu sviestu ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
Leiskite pyragui atvėsti 20 minučių.
Kol pyragas vėsta, sumaišykite grietinę su cukraus pudra.
Kai pyragas atvės, supilkite sumaišytą grietinę su cukraus pudra ant pyrago ir palikite šaldytuve bent 12 valandų.