Rizotas su moliūgais ir mėsos kukuliais
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
vištienos sultinys1 l
-
ryžiai ARBORIO250 g
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
moliūgas190 g
-
baltasis vynas150 ml
-
kietasis sūris30 g
-
sviestas50 g
-
alyvuogių aliejus50 ml
-
šalavijai10 g
-
kreminis sūris2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Mėsos kukuliams:
-
kiaušinis1 vnt.
-
smulkinta kiauliena ir jautiena300 g
-
česnako granulės0.5 šaukštelis (-iai)
-
raudonėliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Puode su storu dugnu ant vidutinės kaitros apie 10 min. pakepinkite su aliejumi svogūnus ir česnaką. Tada suberkite ryžius ir kaitinkite dar 3 minutes. Šliūkštelėkite baltojo vyno ir leiskite jam nugaruoti. Tuomet įpilkite šiek tiek sultinio – jį pilkite pamažu, vis pamaišydami. Supylę vieną dalį sultinio, retsykiais pamaišykite, kol jis išgaruos, tada supilkite kitą dalį. Nepilkite viso sultinio iš karto.
Tuomet į tą patį puodą suverskite moliūgo kubelius, suberkite šalavijus, paskaninkite druska ir pipirais. Kai ryžiai jau bus išvirę, minkšti, nukelkite puodą nuo viryklės ir po mažą gabaliuką dėkite sviesto, kaskart pamaišydami ir leisdami sviestui ištirpti ir padengti ryžius. Įmaišykite ir minkštojo sūrio „Cream cheese“, kad masė įgautų kreminę konsistenciją.
. Į gilų dubenį sudėkite visus ingredientus, skirtus mėsos kukuliams ruošti, ir maišykite, kol masė taps vientisa ir puri. Leiskite paruoštai masei pastovėti šaldytuve 15 min.
Suformuokite apie 1,5 cm skersmens mėsos kukulius, apkepinkite juos keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol jie įgaus auksinę spalvą. Arba kepkite kukulius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ant aliejumi apšlakstyto kepimo popieriaus.
Į gilią lėkštę dėkite rizoto, ant viršaus – mėsos kukulių. Patiekalą apibarstykite parmezano drožlėmis.