Rizotas su pankoliu ir kreivabudėmis
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Rizotas
-
vanduo1.3 l
-
daržovių sultinio kubeliai2 kubeliai
-
šalotinis svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
pankolis1 vnt.
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
rizoto ryžiai4 porcijos
-
baltas vynas, skirtas maisto ruošimui250 ml
-
tarkuotas sūris10 g
Kreivabudės
-
kreivabudės150 g
-
alyvuogių aliejus0.5 šaukštas (-ai)
-
kedro riešutai70 g
-
druskapagal skonį
-
petražolėsryšulėlis
-
citrina1 vnt.
-
pipiraipagal skonį
Salotos
-
vyšniniai pomidorai250 g
-
Salotos SULTENĖ65 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Gardus kreminis rizotas, pilnas įvairių skonių. Ryžiai verdami umami („penktasis skonis“) pojūtį suteikiančiame sultinyje tol, kol jie įgauna tinkamą konsistenciją, ir pagardinami sodraus skonio sūriu bei pankoliu, suteikiančiu ryžiams švelnų anyžių skonį. Galutinę išskirtinę naują skonio natą patiekalui suteikia keptos kreivabudės bei traškūs kedro riešutai. Patiekite ryžius su šviežiomis vyšninių pomidorų ir salotinės sultenės salotomis.
Rizotas: Užvirinkite vandenį ir sultinio kubelius puode ir laikykite vandenį šiltą (turima omeny, kad jis neatvėstų, nes reikės toliau šilto).
Nulupkite svogūną ir česnaką (2 skilteles) ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Nuplaukite pankolį ir supjaustykite jį juostelėmis.
Apkepkite svogūną, česnaką ir pankolį alyvuogių aliejuje dideliame puode keletą minučių. Pridėkite ryžių ir apkepkite dar keletą minučių. Įpilkite vyno.
Lėtai, po truputį, supilkite visą šiltą sultinį. Pildami reguliariai maišykite.
Paruoškite kreivabudes: Padalinkite grybus perpus ir apkepkite juos alyvuogių aliejuje keletą minučių ant stiprios ugnies. Pridėkite kedro riešutus ir pagardinkite druska ir pipirais.
Smulkiai supjaustykite petražoles. Sutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis iš citrinos.
Pridėkite citrinos sultis ir sūrį į šiltą rizotą ir sumaišykite.
Sumaišykite grybus su petražolėmis ir citrinos žievele.
Paruoškite salotas: Sudėkite perpus supjaustytus pomidorus į dubenėlį kartu su salotine sultene.
Patiekite rizotą su grybų mišiniu, pomidorais ir salotomis.