Rizotas su smidrais
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Rizotui skirti ryžiai (Arborio)250 g
-
Baltas vynas100 ml
-
Daržovių sultinys1.5 l
-
Svogūnai0.5 vnt.
-
Česnakai1 skiltelė (-ės)
-
Sviestas75 g
-
Parmezano sūris75 g
-
Smidrai6 vnt. mažų smidrų arba 3 vnt. didelių smidrų
-
Saulėje džiovinti pomidorai50 g
-
Pipirnėspapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pagaminkite daržovių sultinį: įvairias daržoves, svogūnus, česnakus ir morkas pakepinkite sausoje, įkaitintoje keptuvėje, tada virkite apie valandą ar pusantros, įberdami druskos, lauro lapelių, pipirų ir prieskoninių žolelių. Jei neturite laiko virti natūralaus sultinio, naudokite daržovių sultinio kubelius.
Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite svieste.
Ryžius supilkite į sausą puodą ir maišydami kaitinkite iki kol ryžiai įkais, tuomet supilkite vyną ir maišydami patroškinkite, kol vynas išgaruos.
Tada pamažu, nuolat maišydami, įpilkite pusę turimo sultinio ir suberkite pakepintus svogūnus ir česnakus.
Kai ryžiai su sultiniu ir daržovėmis užvirs, supilkite likusią dalį sultinio.
Nuolat maišydami virkite, kol ryžiai šiek tiek suminkštės.
Kol ryžiai verda, nulupkite ir supjaustykite smidrus, susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus, kepkite keptuvėje su sviestu ir sudėkite į rizotą.
Ryžiams suminkštėjus, rizotą išimkite, kad gautųsi kreminė konsistencija. Įberkite tarkuoto sūrio, išmaišykite ir patiekite.
Pabarstykite likusiu sūriu ir žalumynais.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.