Rizotas su vištiena, grybais ir čiobreliais
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
-
ryžiai SELECTION BY RIMI ARBORIO300 g
-
vištienos šlaunelių mėsa be kaulo RIMI500 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnai SHALLOT2 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
rudieji pievagrybiai100 g
-
grybai PORTOBELLA100 g
-
baltasis sausas vynas125 g
-
vištienos sultinys1 l
-
čiobreliai4 vnt.
-
Kietasis tarkuotas sūris RIMI50 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Susmulkinkite svogūnus ir česnaką. Vištieną supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais. Supjaustykite grybus. Čiobrelių lapelius nuskabykite nuo stiebelių.
Dideliame puode pakaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūną ir pakepinkite 1 minutę, tada sudėkite supjaustytą vištieną su žiupsneliu druskos ir kaitinkite ant vidutinės kaitros atidengtą.
Suverskite supjaustytus grybus ir kepkite maišydami dar 2–3 min.
Suberkite susmulkintą česnaką ir viską greitai išmaišykite.
Suberkite ryžius ir kepkite maišydami apie 1 min., kol visi ryžiai pasidengs alyvuogių aliejumi.
Šliūkštelėkite baltojo vyno ir troškinkite ant mažos kaitros 2–3 min. Įpilkite 100 ml sultinio, suberkite čiobrelius, išmaišykite. Leiskite pavirti keletą minučių ant vidutinės kaitros. Sultinys neturėtų apsemti ryžių, jo vis įpilkite maždaug po 100 ml ir palaukite, kol išgaruos, tada vėl įpilkite 100 ml. Kartokite, kol visas sultinys išgaruos ir ryžiai išvirs, bet vis dar bus tokie, kad reikėtų juos kramtyti.
Kai ryžiai išvirs ir rizotas bus kreminės konsistencijos, suberkite tarkuotą parmezaną, maišykite, kol sūris ištirps, paskaninkite druska ir pipirais. Uždenkite ir leiskite pastovėti 5 min.
Patiekite užbarstę tarkuoto parmezano ir juodųjų pipirų.