Romaninės salotos su žuvimi ir juodosiomis pupelėmis

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Romaninės salotos su žuvimi ir juodosiomis pupelėmis

Ingredientai

Ingredientai salotoms:

  • salotos „Roman Rimi“
     200 g
  • atlantinių menkių filė
     400 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • juodosios pupelės
     230 g
  • avokadas
     1 vnt.
  • graikiškas jogurtas
     140 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Ingredientai pomidorų padažui:

  • pomidorai
     3 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • chalapos aitrioji paprika
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • kalenda (šviežia)
     20 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagaminkite padažą. Pomidorus ir svogūną supjaustykite kubeliais. Chalapos papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, papriką susmulkinkite. Dubenėlyje išmaišykite žaliosios citrinos sultis, aliejų, kapotas kalendras, pomidorus, svogūną ir Chalapos papriką.
 

Žuvį atitirpinkite ir nusausinkite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Dėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes. Avokadą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. Pupeles nukoškite. Į dubenėlius dėkite suplėšytas salotas, juodąsias pupeles, žuvį, avokado kubelius, pomidorų padažą ir šaukštą jogurto.

Panašūs receptai