Romaninės salotos su žuvimi ir juodosiomis pupelėmis
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai salotoms:
-
salotos „Roman Rimi“200 g
-
atlantinių menkių filė400 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
juodosios pupelės230 g
-
avokadas1 vnt.
-
graikiškas jogurtas140 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Ingredientai pomidorų padažui:
-
pomidorai3 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.5 vnt.
-
chalapos aitrioji paprika1 vnt.
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
žalioji citrina1 vnt.
-
kalenda (šviežia)20 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pagaminkite padažą. Pomidorus ir svogūną supjaustykite kubeliais. Chalapos papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, papriką susmulkinkite. Dubenėlyje išmaišykite žaliosios citrinos sultis, aliejų, kapotas kalendras, pomidorus, svogūną ir Chalapos papriką.
Žuvį atitirpinkite ir nusausinkite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Dėkite žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes. Avokadą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. Pupeles nukoškite. Į dubenėlius dėkite suplėšytas salotas, juodąsias pupeles, žuvį, avokado kubelius, pomidorų padažą ir šaukštą jogurto.