Rozmarinų ir citrinų marinatas
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Citrinų sultys30 ml
-
Citrinos žievelė1 šaukštas (-ai)
-
Česnako skiltelė1 vnt.
-
Švieži rozmarinai2 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
Malti pipirai1 žiupsnelis
-
Druska1.5 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Rozmarinų ir citrinų marinatas tinka marinuoti vištieną, avieną. Recepte nurodytos proporcijos skirtos 0,5 kg mėsos.
Stambiai supjaustytas česnako skilteles suberkite į didelį dubenį. Nuplaukite citriną ir plonai nulupkite geltoną žievelę. Išspauskite citrinos sultis. Susmulkinę šviežius rozmarinus taip pat suberkite į dubenį. Įmaišykite alyvuogių aliejaus, druskos bei pipirų.
Į dubenį dėkite mėsą ir pavoliokite, kad visas mėsos gabaliukas pasidengtų marinatu.
Įvyniokite į plastikinį maišelį, palikite šaldytuve marinuoti nuo 30 minučių iki 2 valandų.