Rūgšti sriuba su bambukų ūgliais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Rūgšti sriuba su bambukų ūgliais

Ingredientai

  • aitrioji raudonoji paprika
     1 vnt.
  • vištienos arba daržovių sultinys
     1.5 l
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • imbiero šaknis
     10 g
  • Baltieji grybai SHIMEJI
     150 g
  • tofu
     200 g
  • sojų daigai
     160 g
  • bambukų ūgliai
     140 g
  • ryžių actas
     2 šaukštas (-ai)
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • kukurūzų krakmolas
     2 šaukštas (-ai)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • laiškinis svogūnas
      papuošimui
  • sezamų aliejus
     4 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į didelį puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite susmulkintą aitriąją raudonąją papriką. Užvirkite ir sumažinkite kait-rą.
Į sultinį suberkite susmulkintą česnaką, grybus, imbierą. Sultinį pavirkite 5–7 minutes, kol grybai suminkštės, tada suberkite juostelėmis supjaustytą tofu. Pavirkite dar 2 minutes.
Į sultinį suberkite sojų daigus, bambukų ūglius, įpilkite ryžių acto, sojų padažo. Paskaninkite pipirais.
Dubenyje su nedideliu kiekiu vandens sumaišykite kukurūzų krakmolą, maišydami supilkite į verdančią sriubą ir pakai-tinkite 30 sekundžių, kol sutirštės. Kaitrą išjunkite. Kiaušinį išplakite ir atsargiai, nuolat maišydami sriubą, supilkite.
Į dubenėlius dėkite tofu, susmulkintus svogūnų laiškus ir įpilkite sezamų aliejaus, tada pilkite sriubą. Jei norite, kad būtų aštriau, įdėkite aitriosios paprikos arba česnako. O jei norite, kad būtų rūgščiau, įpilkite ryžių acto.

Panašūs receptai

Moliūgų karis

50min • Lengvas