Ryžiai su sviestiniu moliūgu ir traškiais avinžirniais
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Ryžiai200 g
-
Virti kukurūzai400 g
-
Špinatai65 g
-
Mažas sviestinis moliūgas1 vnt.
-
Avinžirniai230 g
-
Sezamų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
Sezamų sėklos2 šaukštas (-ai)
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Maltos saldžiosios paprikos1 šaukštas (-ai)
-
Sojų padažaspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite ryžius.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių įjungus ventiliatoriaus režimą.
Ant vienos kepimo skardos paskleiskite kubeliais pjaustytą moliūgo minkštimą su puse šaukšto druskos, sezamų sėklomis, sezamų aliejumi ir šaukštu alyvuogių aliejaus.
Į antrąją skardą ant kepimo popieriaus dėkite avinžirnius, apibarstytus paprikos milteliais ir puse šaukšto druskos, pašlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus.
Įdėkite abi skardas į orkaitę 20 minučių.
Kelias minutes prieš patiekiant įkaitinkite keptuvėje 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite kukurūzus, prieskonius, špinatus ir lengvai apkepkite.
Patiekite su ryžiais bei sojų padažu.