Ryžių makaronai su tamarindo padažu
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Pagrindinis patiekalas
-
Ryžių makaronai250 g
-
Morkos1 vnt.
-
Raudonosios paprikos1 vnt.
-
Raudonieji svogūnai1 vnt.
-
Grybai (nebūtina)100 g
-
Svogūnų laiškai4 vnt.
-
Kalendra1 sauja (-os)
-
Vynuogių sėklų aliejus50 ml
-
Sojų sūris tofu150 g
-
Kepinti ir nesūdyti žemės riešutai2 sauja (-os)
Padažas
-
Tamarindo pasta2 šaukštas (-ai)
-
Ponzu padažas4 šaukštas (-ai)
-
Sriracha padažas2 šaukštas (-ai)
-
Klevų sirupas2 šaukštas (-ai)
-
Česnakų milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Žaliųjų citrinų sultys1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite išbrinkti bent 3 minutes.
Paruoškite padažą sumaišydami visus ingredientus.
Supjaustykite paprikas, svogūnus ir morkas juostelėmis. Tofu sūrį supjaustykite kubeliais.
Įkaitinkite keptuvę ir aliejuje apkepkite tofu.
Sudėkite paprikas, svogūnus ir morkas, patroškinkite.
Supilkite padažą.
Sudėkite makaronus.
Sudėję makaronus maišykite labai lengvai, nes makaronai gali sulūžti.
Sudėkite kalendrą ir svogūnų laiškus.