Ryžių popieriaus suktinukai su Provanso salotomis
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Salotų mišinys Provanso Rimi150 g
-
Ryžių popieriaus lakštai10 vnt.
-
Agurkas1 vnt.
-
Morkos2 vnt.
-
Raudonojo kopūsto galva0.25 vnt.
-
Šviežios mėtos10 g
-
Švieži bazilikai10 g
-
Avokadas1 vnt.
-
Svogūnų laiškai4 vnt.
-
Mangas1 vnt.
-
Susmulkinti žemės riešutaipapuošimui
Ingredientai padažui:
-
Riešutų arba sezamo aliejus6 šaukštas (-ai)
-
Žaliųjų citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
Medus2 šaukštas (-ai)
-
Aštrus Sambal Oelek padažas1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Visus ingredientus supjaustykite plonomis 2 mm pločio juostelėmis, o mangą ir avokadą – riekelėmis. Vieną ryžių popieriaus lapą 15–30 sekundžių panardinkite į dubenį su šiltu vandeniu.
Pastaba: Iškart pasiruoškite visus įdaro produktus, nes išmirkę vandenyje ryžių paplotėliai greitai plyšta. Nepermirkykite ir nemirkykite visų paplotėlių iš karto.
Ryžių popieriaus lapą padėkite ant darbastalio arba pjaustymo lentos.
Dalį supjaustytų daržovių dėkite į ryžių popieriaus lapo centrą: pradėkite nuo salotų lapų ir baikite avokado bei mango riekelėmis. Perlenkite kaip lietinį, palikdami galus tuščius, kad visas įdaras būtų jo centre. Sulankstykite, suklostykite ir susukite atsargiai, tačiau tvirtai. (Jeigu ruošiant pirmuosius suktinukus ryžių popieriaus lapas suplyštų ar įtrūktų, nenusiminkite ir bandykite dar kartą.)
Jeigu norite pasigrožėti suktinukų spalvomis, perpjaukite juos pusiau ir išdėliokite serviravimo lėkštėje. Apšlakstykite mėgstamu padažu ir mėgaukitės. Apibarstykite susmulkintais žemės riešutais