Šalavijų marinatas su apelsinais
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Apelsinas1 vnt.
-
Natūralios apelsinų sultys100 ml
-
Alyvuogių aliejus6 šaukštelis (-iai)
-
Česnako skiltelė1 vnt.
-
Švieži šalavijai1 šaukštas (-ai)
-
Švieži rozmarinai1 šaukštas (-ai)
-
Malti juodieji pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Šalavijų marinatas su apelsinais puikiai tinka marinuoti triušieną. Recepte nurodytos proporcijos skirtos 2 kg mėsos.
Nutarkuokite apelsino žievelę arba nulupkite tik oranžinę žievelės dalį ir supjaustykite ją šiaudeliais. Nulupkite likusią baltąją dalį, kad liktų gražus geltonas apelsinas. Atsargiai išpjaustykite apelsino minkštimą, kad neliktų plėvelių.
Nedideliame dubenyje sumaišykite supjaustytą šiaudeliais apelsino žievelę, apelsinų sultis, minkštimą, alyvuogių aliejų, rozmarinus, šalavijus, česnaką, druską ir pipirus.