Šalavijų marinatas su apelsinais

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Šalavijų marinatas su apelsinais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Apelsinas
     1 vnt.
  • Natūralios apelsinų sultys
     100 ml
  • Alyvuogių aliejus
     6 šaukštelis (-iai)
  • Česnako skiltelė
     1 vnt.
  • Švieži šalavijai
     1 šaukštas (-ai)
  • Švieži rozmarinai
     1 šaukštas (-ai)
  • Malti juodieji pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šalavijų marinatas su apelsinais puikiai tinka marinuoti triušieną. Recepte nurodytos proporcijos skirtos 2 kg mėsos.

Nutarkuokite apelsino žievelę arba nulupkite tik oranžinę žievelės dalį ir supjaustykite ją šiaudeliais. Nulupkite likusią baltąją dalį, kad liktų gražus geltonas apelsinas. Atsargiai išpjaustykite apelsino minkštimą, kad neliktų plėvelių.

Nedideliame dubenyje sumaišykite supjaustytą šiaudeliais apelsino žievelę, apelsinų sultis, minkštimą, alyvuogių aliejų, rozmarinus, šalavijus, česnaką, druską ir pipirus.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis