Šaldytas gervuogių jogurto desertas
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Graikiškas jogurtas300 g
-
Pienas100 ml
-
Vanilinis cukrus2 šaukštas (-ai)
-
Medus2 šaukštas (-ai)
-
Gervuogės125 g
-
Šviežiai spaustos žaliųjų citrinų sultys1 šaukštas (-ai)
-
Mediniai pagaliukai24 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 24 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sumaišykite jogurtą su 1 šaukštu vanilinio cukraus, medumi ir laimų sultimis.
Gervuoges sutrinkite su pienu ir likusiu cukrumi.
Gautą gervuogių masę sumaišykite su graikiško jogurto mase ir išpilstykite į mažas silikonines kanelių formeles. Galite įsmeigti medinius pagaliukus – bus kaip ledai.
. Palaikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas, geriausia – per naktį.
Išimkite iš formelių ir patiekite papuošę gervuogėmis arba skanaukite kaip ledus ant pagaliuko