Saldžiųjų bulvių ir žiedinių kopūstų lazanija

  • Gaminimas 1h 20min
  • Vidutinis
Saldžiųjų bulvių ir žiedinių kopūstų lazanija

Ingredientai

  • sojų bešamelio padažas
     400 g
  • valgomieji batatai
     2 vnt.
  • žiedinis kopūstas
     1 vnt.
  • lazanijos lakštai
     9 vnt.
  • veganiškas kietasis sūris
     125 g
  • druska
      pagal skonį
  • aitriųjų paprikų milteliai
      pagal skonį
  • česnakų milteliai
      pagal skonį
  • fasuotos petražolės
     1 sauja (-os)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Saldžiąją bulvę nuplaukite, įpjaukite keliose vietose ir iškepkite orkaitėje, kol pasidarys minkšta. Atvėsinkite, išimkite minkštimą ir sutrinkite su šakute. Pabarstykite druskos, aitriosios paprikos miltelių ir česnakų.
Žiedinį kopūstą blanširuokite ir smulkiai supjaustykite.
Į kepimo formą pilkite bešamelio padažo, ant viršaus dėkite lazanijos lakštus, plonai užberkite žiedinių kopūstų, paskaninkite prieskoniais, tada dėkite vėl lazanijos lakštą, saldžiųjų bulvių masę, sūrį, bešamelį, vėl lakštą ir t. t. Taip sluoksniuokite ir užbaikite lazanijos lakštais ir virtomis saldžiosiomis bulvėmis. Užberkite prieskoninių žolelių, užtarkuokite sūrio.
Skardą uždenkite aliuminio folija ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 50–60 minučių.
Užberkite migdolų drožlių.

Panašūs receptai

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas